ההרצאה הנוכחית מתמקדת בסיפור ההתמודדות של להט”ב עם המשמעות החברתית של הנטייה המינית שלו. במהלך השנים בהם עבדתי עם הקהילה הלהט”בית, לימדתי סטודנטים והדרכתי מטפלים, הבחנתי בקושי רב בהחזקה של מטופל שמצוי בתוך ארון. התחושה היא שעובדים עם מישהו שבה בעת צריך להבין אותו ולדובב אותו אך באותה הנשימה חייבים להיות בקצב שלו ולהבחין בדקויות להן הוא נזקק. קושי נוסף בו הבחנתי קשור בפירוק ההתמודדות לשלביה השונים. המטפלים לא היו ערים לשלבים השונים או שלא הבינו מספיק כיצד לזהות אותם ומה ההבדל בין שלב לשלב מבחינת הצורך של המטופל.

עם הזמן לקחתי את מודל היציאה מהארון של ויואן קאס והתאמתי אותו לעבודה העכשווית שלנו. ראיתי כיצד הדבר מעלה בצורה דרמטית את היכולת של המטפלים להחזיק ולהכיל מטופל המתמודד עם המצאות בארון. במהלך השנים הרחבתי את גבולות המודל לעבודה עם אוכלוסיות נוספות המתמודדות עם תחושת נחיתות חברתית וראיתי כי המודל הזה מסייע גם בהעצמתם. 

ההרצאה מספק כלי עבודה פרקטיים לזיהוי השלב ההתפתחותי בו נמצא המטופל ואיזה מענה נדרש לתת לו

היקף ההרצאה: 6 ש"א.

נושאים נבחרים:

  • מה מאפיין את ההתמודדות של להט”ב (לסביות, הומואים, טראנס ובי) עם ה’אחרות’ החברתית שלו?
  • הגדרה ומאפיינים של מודל השלבים – מהם מאפייני כל שלב וכיצד מזהים בקלות היכן ממוקם המטופל על פני השלבים? 
  • איזה מענה מבקש המטופל בכל שלב וכיצד המטפל נענה לכך? 
  • מדוע חשוב לבוא לטיפול ללא זיכרון וללא תשוקה ואיך זה מסייע להיות עם המטופל במקום המדויק לו.
  • מתי מנסים לסייע למטופל לחבור לאנשים נוספים כמותו?
  • מתי מומלץ לסייע למטופל לצאת מהארון ובפני מי?

מה עוד תקבלו?

  • שיחת הכנה שמטרה להתאים את ההשתלמות לצוות שלכם
  • חוברת אלקטרונית לכל משתתף
  • העלאת מקרים שמעסיקים אתכם תוך תרגול כלי העבודה 
  • סיכום של ההשתלמות וכלי העבודה שנרכשו בה

הסיפור העומד מאחורי ההשתלמות

בשנת 2000 הקמתי את עמותת משפחה גאה שלוותה אנשים שנצבו בפני קבלת החלטה על הקמת משפחה ‘אחרת’. ברבות הימים הצטרפתי ללימודי עבודה סוציאלית וטיפול משפחתי וחקרתי לעומק את הסוגיה של התמודדות של אדם עם המשמעות של השונות החברתית הנתפסת שלו.

ראיתי במהלך השנים כי ההתמודדות בטיפול עם הסוגיה הזו אינה פשוטה כלל וכלל ודורשת הבחנה בין דקויות שקשה מאוד לתפוס אותו ללא הידע התאורטי המתאים. הטעויות אותן אני עשיתי לאורך השנים בעבודתי בשטח, בשילוב עבודת המחקר למדו אותי להיות מדויק יותר בעבודתי כמטפל וכמי שמלווה מטפלים אחרים בעבודתם עם להט”ב.

מטרתי ביצירת ההשתלמות הזו הייתה בראש ובראשונה לאפשר למטפלים להרגיש בטחון גדול יותר בעבודה שלהם. החלטתי שטעויות שאני עשיתי מתוך חוסר הבנה יכולות לקרות לכל אחד מאיתנו ולכן חשוב מאוד להרחיב את הידע ככל האפשר. מי שמכיר אותי יודע שאני מאמין גדול בהורות ‘טובה דיה’ של המטפל ואיני מתרגש מטעויות משום שהדיאלוג שנוצר סביבן עשוי להביא את הקשר הטיפולי לעומקים אחרים. יחד עם זאת, אני מרגיש שישנן טעויות שנובעות רק מחוסר הבנה של המצב העדין בו נמצא המטופל. מסיבה זו חשוב לי לעבור בין ארגונים ולהפיץ את התורה הזו.

 

Pin It on Pinterest

דילוג לתוכן